13 de gen. 2016

Manipulació subtil i constant


Quan un se n'adona es quan li puja la sang a la cresta!. Adesiara és casual, puix la manipulació és tan subtil i constant que ens l'empassam i la incorporam al ser sense que la consciència hi intervengui. Llavors diem/pensam «es normal» quan en realitat es mentida podrida, com anomenar joana a la marededéu
L'atzar pot mostrar, però adesiara, alguna esquerda que possibilita l'entrara d'una mica de llum com passà el dia del Reis i també jornada futbolera de Copa.
Mig endormiscat mirava passar imatges a la televisió i va arribar el moment dels esports..tan sols sortiren dies notícies, la d'un partit ja jugat... i una referència als entrenaments del Reial Madrid!!
En definitiva per a la televisió castellana, centralista i que pagam entre tots era més important i més «notícia» l'entrenament d'un equip que per una injustificable errada de control havia quedat fora de la copa que els partits dels altres catorze equips que tenien partit pendent.

Realment injust, vergonyós, inacceptable (i tots els adjectius que s'hi vulguin afegir)
A la televisió pública!, a la de tots!.
Una eina que no és a mans del professionals si no del poder centralitzador.
Dies després es repetia l'eixida. El mateix dia que hi havia el judici pel cas Nos a Palma la nostra televisió pública enfocava, prioritzava, altres judicis també transcendents però sense calat reial. Idò!
Si hagués passat en una cadena privada, la manipulació seria la mateixa, de fet no paren de manipular, però el sentit, la finalitat seria un altra. Tractar els condicionants ètics, estètics i manipuladors que haurien de tenir les cadenes privades de televisió, que entren a casa sense una prèvia inscripció seria, però, un altre tema.
I de la consciència es passa a la generalització. Adesiara coneixent un tros es pot intuir la totalitat. Si això passa amb un gran negoci, però relativament intranscendent (vull dir que es pot viure perfectament sense ser afeccionat), com és el cas del futbol, ¿que no passarà amb les coses realment transcendents?, com l'educació, la sanitat, els pressupostos...i totes aquelles coses que, vulguem o no vulguem, en afecten?
Tan sols coneixem el que volen que coneguem. Ens mostren una realitat retallada a conveniència
Ah!, ja se sap!, son les regles del joc!, ho fa tothom!, sempre s'ha fet així...
Podrien ser intents de justificació. Però ja no serveixen.
He demanat als Reis una altra tipus de dirigents, Uns que no manipulin a la seva conveniència i que, si mes no, acceptin una diversitat amb igualtat de condicions.
No n'hi ha cap?. Idò el que més s'hi apropi!

Imatge: Engranatge de sínia (també pensat per donar resultats)