Rient rient i sense una planificació prèvia, a les trescades dels Trescadors, s'ha iniciat una mena d'alfabetització emocional.
Es va començar per contestar a la pregunta “i ara com et sents?” després d'una excursió llarga i pesada, es va continuar amb el “que t'ha suggerit?” una imatge determinada i ahir...
Ahir no havíem encetat cap tema fins que, ja en el bus de tornada, na Renata, la positiva, decidida i valenta polonesa que parlant habitualment en castellà mostra acceptació, respecta i entén la llengua catalana fins al punt d'atrevir-se a fer la lectura del poema “El grog Blau” de Costa i Llobera, llançà la pregunta: “I avui que no feim enquesta?”
Va resultar un estímul sobre l'existent que provocà una intervenció en aquest continu sargit vital; farem l'enquesta, però... de què?. Hmm,hmm... ja està!, confiant amb el paper i el bolígraf de n'Encarna, “¿Quina qualitat positiva et reconeixes?”
De davant a darrera i, en general, de dreta a esquerra (hi ha tal imprecisió que descarta tant la possibilitat identificativa com el possible valor científic), varen anar sorgint els següents mots:
força física, procés de recuperació de paciència, fortalesa, simpatia, decisió, bon fons, positivisme, constància, positivisme, caparrudesa positiva, trull de la gent, encollonador, fusió amb la naturalesa, caparrudesa, optimisme, sinceritat, positivisme, satisfacció, habilitat per dormir en qu
alsevol indret, activisme, nervi/acció, aprenentatge ràpid, activisme i activisme.
Mes enllà dels mots, tant la intuïció com la lectura superficial d'entorns relacionals, derivada dels dubtes, els cares i els mots... em diuen:
- Les persones trescadores responen, sense problemes, a les propostes que es van fent
- El punt anterior evidencia confiança i bon ambient
- Els dubtes i les imprecisions determinen la falta de costum en l'automirada
- Estem mes acostumats a detectar abans els defectes que no les virtuts
- La falta de continuïtat impedirà conèixer el sentir que provocà la pregunta
Com diuen els excursionistes, per avançar s'ha de fer una passa rere l'altra!.
Imatge: degotís calcari sobre la roca que per posició i impacte de llum sembla una serpota, el condicionament dels nostres patrons mentals
1 comentari:
Bon dia!
Como ya se ha dicho es una tarea importante conocerse a uno mismo.
De esta manera uno puede por lo menos intentar a cambiar lo negativo y reforsar lo positivo.
Es curioso ,que con mas dificultat y verguenza hablamos bien de nosotros mismos.
Quierido Guillem ,sigue educando nos en la complicada(y pendiente) asignatura de las emociones .
Me queda solo agradecerte todas estas cosas buenas que has escrito de mi y añadir que no me lo merezco .
RENATA
Publica un comentari a l'entrada