Una conferència, un campionat local de ping-pong, una sessió de cinefòrum o un concurs de felicitacions de Nadal també comporten feina de coordinació i programació, cert, però res a veure amb el bagatge laboral de les anteriors.
Conscients de les limitacions, es va pensar amb altres alternatives, com aplicar ràtios correctors, relacionats amb el presumpte bagatge de feina (per exemple, editar Flor de Card implica, al manco una activitats cada dos dies), però atenent que no es poden comparar coses, en aquest cas activitats. que no són iguals, encara més s'embolicava la troca. Per això s'optà pel camí més senzill: es compte com a activitat la que és publicada.
Així les activitats publicades són:
1971 03
1972 40
1973 70
1974 72
1975 41
1976 10
1977 23
1978 37
1979 36
1980 48
1981 18
Les persones interessades poden consultar, en aquests enllaços, tant el resum del Llibre d'Actes com la Relació d'activitats
Més enllà de l'assenyalada evolució de cada una de les seccions, amb la mirada d'avui i per la seva transcendència posterior, potser s'haurien de destacar de forma singular:
-I Setmana Cultural en honor a Mn. Salvador Galmés. Va representar el redescobriment del “Capellà Capirró” postergada tota la seva producció a l'anonimat pel poder, entre altres coses, degut a la seva participació en la “Resposta als Catalans” i en paraules de Massot i Muntaner, per ser “sospitós de catalanisme”. L'unànime “era ben hora!” per part de tots els intel·lectuals que visitàrem i els posteriors escrits (a “Flor de Card”, “Lluc”... i la tesi doctoral de Pere Rosselló) resituaren la figura de Mn. Galmés on sempre havia d'haver estada.
-Cursos de Graduat Escolar que van saber despertar, en determinats casos, interès per continuar estudiant fins arribar a títols universitaris.
-I també els Campaments per haver despert, entre altres coses, algunes manifestes vocacions docents.
Imatge: Homenatge a Salvador Galmés de Fotos Antogues de Sant llorenç des Cardassar (Arxiu de Galmés i Oliver)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada